preverbale logopedie Flesweigeraars

Preverbale logopedie:
Flesweigeraars, baby’s die niet van de borst af willen. 

 

De preverbale logopedisten in de praktijk krijgen regelmatig vragen over flesweigering, baby’s die niet uit de fles willen drinken. Vaak zijn moeders, die binnenkort weer aan het werk moeten en waar de baby de fles niet wil en alleen maar aan de borst wil drinken, zenuwachtig en soms ten einde raad. Want hoe moet dat als ze straks weer naar het werk moeten? De baby achterlaten bij de oppas en kinderopvang met de gedachte dat je baby niet wil drinken uit een fles is niet echt fijn. Vaders kunnen hierin de zorg niet overnemen, heel lastig! 
Prelogopedisten zijn gespecialiseerd en kunnen helpen! De preverbale logopedisten van BEO logopedie volgden de masterclass flesweigeren. Door inzicht in de nieuwste achtergronden, behandelmethoden en handvatten voor de begeleiding van ouders en behandeling van het kind, maken we samen met ouders een plan om de baby de fles te laten accepteren. Met een plan weten ouders wat ze moeten doen en door de voorlichting weten ze wat ze kunnen verwachten. We houden tijdens de uitvoering van het plan nauw contact met ouders om ze te ondersteunen zodat het opgezette plan uitgevoerd kan worden tot het gewenste resultaat. En dat resultaat is dat de baby uit de fles drinkt! 

 

Dus wanneer jouw baby (nog) niet uit de fles wil drinken, bel ons dan voor een afspraak. Met een verwijzing van de huisarts of jeugdarts (de arts op het consultatiebureau) komen we gewoon thuis meekijken en bespreken we de mogelijkheden. Soms is een kleine aanpassing voldoende. Heb je alle aanpassingen die je kon bedenken al geprobeerd? Dan stelt de prelogopedist samen met jullie een plan op en geeft daarbij de achtergronden aan zodat je weet waarom je wat doet. 
Wil je vrijblijvende tips en advies? Mail ons dan via info@beologopedie.nl of app ons op de telefoonnummers van Milou of Angela, te vinden bij de contactgegevens