Leer zelf de taalontwikkeling van uw kind stimuleren! 

Komende dinsdag, 18 januari 2022, start de oudercursus Praten doe je met zn Tweeën, de Hanen methodiek voor de tweede keer online! 
Tijdens de cursus ‘Praten doe je met z’n Tweeën cursus leren ouders hoe je de taalontwikkeling van je kind stimuleertDe online cursusavonden worden afgewisseld met de individuele leermomenten waarbij een van de cursusleidsters/logopedisten bij je thuiskomt om je in de dagelijkse situatie te coachen via video-feedback. 
Dat je nu online kan leren om de taalontwikkeling van je kind te stimuleren heeft een aantal voordelen: Je hebt geen reistijd én je hebt geen oppas nodig voor de hele avond! En sinds de Corona-pandemie is haast iedereen gewend aan online bijeenkomsten. 
Voor wie is deze cursus? Voor ouders die; het contact met hun kind willen verbeteren, willen leren om alledaagse bezigheden te gebruiken voor de communicatie met je kind, willen leren om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren. Wanneer de kinderen een taalachterstand hebben of een taalontwikkelingsstoornis en tussen de 2 en 6 jaar zijn en nog niet praten of maximaal in twee-woordzinnen kom je als ouders voor deze cursus in aanmerking. 
 
De Hanen methodiek heeft een oudercursus “Praten doe je met z’n Tweeën Deze cursus voor ouders is een stap-voor-stapcursus om de communicatie met uw kind te verbeteren. Daarnaast helpt de cursus om de taalontwikkeling van uw kind te stimuleren. U leert in de cursus om de dagelijkse situaties bewust om te buigen tot ideale taalmomenten, aangepast aan het taalniveau van het kind op dat moment. Binnen de cursus wordt uitgegaan van de al aanwezige kennis en ervaring van de ouders, hun individuele leerstijlen, de zorgen en interesses van de ouders. Het is plezierig als beide ouders deelnemen aan de cursus. Eventueel kan één ouder, samen met een andere volwassene die nauw betrokken is bij het kind, deelnemen. 
 
Inhoud van de cursus. 
De cursus bestaat uit een combinatie van online groepsbijeenkomsten en live huisbezoeken. Tijdens de acht online bijeenkomsten worden communicatieprincipes uitgelegd en geoefend. Met elkaar ontdekt u hoe de taalverwerving van uw kind verloopt en hoe u de communicatieprincipes thuis kunt toepassen. Tijdens de drie huisbezoeken zullen wij samen met u bekijken in hoeverre u de theorie kunt toepassen in de omgang met uw kind en krijgt u concrete tips om het contact met uw kind te verbeteren. Dit doen wij met behulp van video-opnames en directe coaching. 
 
Cursusleiders 
De cursus wordt gegeven door de in de methodiek gespecialiseerde logopedisten: Milou Derkman en Angela Hoogstrate. Ze zijn beiden iedere cursusavond aanwezig. 
 
Waar en wanneer 
De volgende cursus start na de zomervakantie 2022 (bij voldoende aanmeldingen.) Nog voor de zomervakantie organiseren we een informatieavond waarin meer informatie over de inhoud van de cursus wordt gegeven en ook vragen aan de cursusleidsters kan worden gesteld  
Informatie en aanmelden 
Voor informatie of direct aanmelden voor de informatieavond kunt u Milou of Angela een mail sturen: info@beologopedie.nl, dan nemen zij contact met u op. 
 
Vergoeding 
Logopedie en deze oudercursus worden door alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is een specifieke verwijzing van de huisarts of kinderarts nodig. 
BEO Logopedie heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland