Praten doe je met z’n tweeën, de Hanen methodiek een oudercursus

Tijdens de cursus ‘Praten doe je met z’n Tweeën’ cursus leren ouders hoe je de taalontwikkeling van je kind stimuleert. De online cursusavonden worden afgewisseld met de individuele leermomenten waarbij een van de cursusleidsters/logopedisten bij je thuiskomt om je in de dagelijkse situatie te coachen via video-feedback. 
Dat je nu online kan leren om de taalontwikkeling van je kind te stimuleren heeft een aantal voordelen: Je hebt geen reistijd én je hebt geen oppas nodig voor de hele avond! En sinds de Corona-pandemie is haast iedereen gewend aan online bijeenkomsten.

Voor wie is deze cursus? Voor ouders die; het contact met hun kind willen verbeteren, willen leren om alledaagse bezigheden te gebruiken voor de communicatie met je kind, willen leren om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren. Wanneer de kinderen een taalachterstand hebben of een taalontwikkelingsstoornis en tussen de 2 en 6 jaar zijn en nog niet praten of maximaal in twee-woordzinnen kom je als ouders voor deze cursus in aanmerking. 
 
De Hanen methodiek heeft een oudercursus “Praten doe je met z’n tweeën” Deze cursus voor ouders is een stap-voor-stapcursus om de communicatie met uw kind te verbeteren. Daarnaast helpt de cursus om de taalontwikkeling van uw kind te stimuleren. U leert in de cursus om de dagelijkse situaties bewust om te buigen tot ideale taalmomenten, aangepast aan het taalniveau van het kind op dat moment. Binnen de cursus wordt uitgegaan van de al aanwezige kennis en ervaring van de ouders, hun individuele leerstijlen, de zorgen en interesses van de ouders. Het is plezierig als beide ouders deelnemen aan de cursus. Eventueel kan één ouder, samen met een andere volwassene die nauw betrokken is bij het kind, deelnemen. 
 
Inhoud van de cursus. 
De cursus bestaat uit een combinatie van online groepsbijeenkomsten en live huisbezoeken. Tijdens de acht online bijeenkomsten worden communicatieprincipes uitgelegd en geoefend. Met elkaar ontdekt u hoe de taalverwerving van uw kind verloopt en hoe u de communicatieprincipes thuis kunt toepassen. Tijdens de drie huisbezoeken zullen wij samen met u bekijken in hoeverre u de theorie kunt toepassen in de omgang met uw kind en krijgt u concrete tips om het contact met uw kind te verbeteren. Dit doen wij met behulp van video-opnames en directe coaching.