Certificering

Certificering

Alles moet tegenwoordig een keurmerk hebben. Zo zijn de behandelmethodes evidence based of practice based. Wat betekend dat het nut en de werking van een methode is bewezen vanuit onderzoek of vanuit werken met de methode in de praktijk.

Ook de hele praktijk kan worden gekeurd en dat kan door middel van een audit. Bij een audit komen een soort testers/ leraren/auditors kijken in de praktijk en onderzoeken ze de praktijk op het volgen van de richtlijnen die er voor de logopedisten is opgesteld.

Ze kijken bijvoorbeeld naar de ingevulde dossiers, daar staan alle gegevens van de behandeling, het logopedische plan met de doelstellingen in als ook de werkwijzen en wat er gedaan moet worden, nu en de volgende keren. Zo kan bij uitval door ziekte een collega de behandeling zo overnemen.

Het is handig om af en toe weer even met elkaar te hebben over de dossiers. Afgelopen week hebben we daarvoor een dame van HCA een auditbureau uitgenodigd om ons weer helemaal te informeren over de laatste regels. En dat klinkt natuurlijk saai, een ochtend over administratie praten en dan in de middag bezig met de administratie. Nu staan wel weer alle neuzen dezelfde kant op en hebben we elkaar na lange tijd weer eens live gezien. (Natuurlijk met in achtneming van alle geldende Corona maatregelen) hebben we gezamenlijk een lekkere lunch gehad en zijn we weer helemaal bijgepraat! Dank aan dagbehandeling BrumBrum voor het beschikbaar stellen van de Coronaveilige ruimte! Waar we allemaal op afstand van elkaar konden zitten.

Laat de audit maar komen!