Logopedie wat is dat?

Door te praten en te luisteren begrijpen wij elkaar. In het dagelijkse leven is spreken onmisbaar. Om te spreken moeten wij ademen, gebruiken wij onze stembanden, keel, neus, kaken, tong en lippen. Daarnaast moeten we ook kunnen horen, denken en begrijpen. Spreken is dus een ingewikkeld proces. Stoornissen daarin worden door de logopedist behandeld in samenwerking met de huisarts, specialist of tandarts.

GreatThings   16 juni 2017  

Zeker! Voor alle problemen die met communicatie te maken hebben kunt u bij de logopedist terecht. En ook problemen met kauwen en slikken begeleidt de logopedist, van baby tot volwassene.

GreatThings   16 juni 2017  

Een behandeling duurt ca. 20 tot 30 minuten. Eerst is er een intakegesprek waarin wij u vragen stellen over uw probleem. Daarvoor hebben nodig: uw identiteitsbewijs en eventueel de verwijzing van uw huisarts/specialist. Na het eerste gesprek kan logopedisch onderzoek volgen en indien nodig behandeling.

GreatThings   16 juni 2017  

Alle logopedisten van de praktijk van BEO logopedie zijn Direct Toegankelijk. Dat betekent voor u dat u voor een eerste gesprek zonder verwijzing van een arts bij ons terecht kan.

 

GreatThings   16 juni 2017  

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Logopedie zit in de basisverzekering en dat betekent voor u dat u zich voor logopedie niet extra hoeft te verzekeren. De kosten voor logopedie vallen voor volwassenen binnen het eigen risico. Voor behandelingen van verzekerden onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. De kosten voor logopedie voor kinderen / jongeren zal dus niet met het eigen risico verrekend worden. Wilt u meer weten over uw eigen risico? Lees de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering of neem contact op met de zorgverzekeraar.

GreatThings   16 juni 2017  

Alle BEO logopedisten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister. We volgen veel (bij)scholingen en iedere logopedist heeft naast de brede basiskennis zijn eigen specialisatie. We zijn aangesloten bij onze vakvereniging, de NVLF (De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie) Ook is elke collega geschoold in EHBO bij kinderen en hebben allen de cursus meertaligheid en de cursus huiselijk geweld en kindermishandeling gevolgd.

GreatThings   16 juni 2017  

De behandeling vindt plaats op de praktijken in Albergen, Almelo, Bentelo, Boekelo, Delden, Denekamp, Diepenheim, Goor, Enschede, Enschede-Zuid, Enter, Geesteren, Hengelo, Hengevelde, Ootmarsum en Tubbergen. Indien nodig, spreken we ook af bij u thuis of op locatie. Voor behandeling waarbij de logopedist bij u thuis komt is een verwijzing van een arts nodig.

GreatThings   16 juni 2017  

Logopedie zit in de basisverzekering en dat betekent voor u dat u zich voor logopedie niet extra hoeft te verzekeren. De kosten voor logopedie vallen voor volwassenen binnen het eigen risico. Voor behandelingen van verzekerden onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. De kosten voor logopedie voor kinderen/ jongeren zal dus niet met het eigen risico verrekend worden, voor volwassenen daarentegen wel. Wilt u meer weten over uw eigen risico? Lees de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

 

GreatThings   16 juni 2017  

Meestal niet, bij de meeste verzekeringen kunnen wij rechtstreeks declareren. Bij de verzekeringen waar dat niet kan, krijgt u de rekening, betaalt u deze eerst zelf en dient u deze daarna in bij uw verzekering.

GreatThings   16 juni 2017  

Ja, dit kan zonder gevolgen tot 24 uur van tevoren. Bij te late afzegging of niet komen opdagen krijgt u een rekening. Deze tijd kan namelijk niet worden gedeclareerd bij uw verzekering.

GreatThings   16 juni 2017