BEO logopedie, spraakmakende kwaliteit!

Specialisaties

Onze logopedisten zijn allround, maar daarnaast ook gespecialiseerd in complexere problematiek. Verschillende specialisaties zijn in onze praktijk aanwezig, o.a.;

 • Prelogopedie (eet- en drinkproblemen)
 • Sensorische informatieverwerking
 • Hanen-Praten doe je met z’n tweeën (oudercursus)
 • OMFT
 • PRT (Pivotal Response Treatment)
 • PROMPT
 • NmG (Nederlands met Gebaren)
 • PECS (Picture Exchange Communication System)
 • Hodsen en Päden/ Metaphon
 • SGT (Story Grammar Training)
 • Lees- en spellingsproblemen
 • Problemen met begrijpend lezen

De Praktijk

Door te praten en te luisteren begrijpen wij elkaar. In het dagelijkse leven is spreken onmisbaar. Om te spreken moeten wij ademen, gebruiken wij onze stembanden, keel, neus, kaken, tong en lippen. Daarnaast moeten we ook kunnen horen, denken en begrijpen. Spreken is dus een ingewikkeld proces. Stoornissen daarin worden door de logopedist behandeld in samenwerking met de huisarts, specialist of tandarts.

Ons team

Hieronder stellen wij ons zelf en ons team graag voor.

Femke Haarhuis

0546 – 63 19 97
06 – 24 57 12 96
femke@beologopedie.nl

Door te praten en te luisteren begrijpen wij elkaar. In het dagelijkse leven is spreken onmisbaar. Om te spreken moeten wij ademen, gebruiken wij onze stembanden, keel, neus, kaken, tong en lippen. Daarnaast moeten we ook kunnen horen, denken en begrijpen. Spreken is dus een ingewikkeld proces. Stoornissen daarin worden door de logopedist behandeld in samenwerking met de huisarts, specialist of tandarts.

Anne-Marie Braunius

06-52711362

anne-marie@beologopedie.nl

Sinds 1987 ben ik werkzaam als logopedist; destijds gestart met een eigen praktijk en vervolgens altijd werkzaam geweest in het (speciaal) basisonderwijs als preventief- en behandelend logopedist. 
4 jaar geleden ben ik gestart bij BEO logopedie op de locatie in Hengevelde en Bentelo.
Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie 
(NVLF) en ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). Daarnaast vind ik het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen om goede zorg te kunnen leveren. Dit doe ik door bij-/en nascholingen te volgen en deel uit te maken van de Dyslexiekring. 
Tevens sta ik geregistreerd in het dyslexieregister van de NVLF en mijn specialisme is het behandelen van kinderen met lees- en/of spellingsproblemen. 

  

Ook help ik graag kinderen met spraak- en taalproblemen; het ontwapenende en de originaliteit van kinderen fascineert mij en geeft mij veel energie. Ik vind het dan ook belangrijk om een fijne en vertrouwde omgeving te creëren voor de kinderen waarin zij zich goed kunnen ontwikkelen. 

Angela Hoogstrate

06 – 20 08 51 69
angela@beologopedie.nl

In 1997 mocht ik mezelf logopedist noemen. In dat jaar ging ik naar Zuid-Duitsland om daar een logopediepraktijk op te zetten. Bij terugkomst in Nederland kon ik aan het werk bij het Audiologisch Centrum in Hengelo waar ik het gehoor en de spraak en taalontwikkeling van veel kinderen heb onderzocht. In 2001 kon ik bij de kinderen en volwassenen van Aveleijn aan de slag, vanuit Aveleijn startten collega Milou en ik onze eigen praktijk BEO logopedie. De motivatie van de cliënt staan centraal in mijn behandeling. Met in mijn achterhoofd de doelen en het behandelplan volg ik het kind in zijn interesses en sluit daarbij aan. Om vanuit de motivatie van de cliënt te werken en de doelen die samen zijn opgesteld te behalen: dat is mijn dagelijkse uitdaging! 

Kyra Beernink

06- 24 530 273
kyra@beologopedie.nl

In 2015 heb ik de opleiding Logopedie afgerond aan de HAN te Nijmegen. Ik heb werkervaring opgedaan tijdens een waarneming in het verzorgingshuis, maar ben nu enkele jaren aan het werk in de vrije vestiging. Ik zie cliënten van peuterleeftijd tot ver in de tachtig.  

Mijn visie is dat iedereen zich zou moeten kunnen uiten op zijn of haar manier. Ik geef mensen graag een stem, die boodschappen kan overbrengen naar de luisteraar. Tegenwoordig kunnen we ook niet meer om de digitalisering heen. Schriftelijke boodschappen worden steeds belangrijker in onze maatschappij en ik ben blij dat ik cliënten mag begeleiden in hun lees- en schrijfontwikkeling. 

Esther Jeurissen

esther@beologopedie.nl

In 1997 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding Facility Management, oftewel in het regelen en organiseren van allerlei zaken die niet bij de core business horen van een bedrijf. 

En dat is precies wat ik als kantoormanager bij BEO logopedie doe. Het is zo leuk om te zien hoe enthousiast de logopedisten over hun vak praten dat ik het fijn vind hun wat zorgen uit handen te kunnen nemen. 

Tot mijn dagelijkse taken behoren o.a. financiën, HR zaken maar ook het aanschaffen van materialen die de behandelingen zo leuk maken. Daarnaast probeer ik antwoorden te vinden op allerlei vragen waar eenieder mee zit. 

Kortom een manusje van alles dus! 

Milou Derkman

06 – 16 08 02 57
milou@beologopedie.nl
In 1999 ben ik afgestudeerd als logopedist en kon gelijk aan het werk in de zorg voor mensen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking. Ik heb zowel met kinderen als volwassenen gewerkt en het samenwerken met andere zorgverleners rondom een persoon om zo het beste resultaat te halen spreekt mij heel erg aan. Vanwege de meervoudige problematiek bij deze doelgroep heb ik de afgelopen jaren allerlei cursussen gedaan op het gebied van Down-syndroom, vroegtijdige interventie, gebruik van ondersteunende gebaren,  jonge kinderen met autisme en eet-drink therapie.  Ik heb de specialisatie preverbale logopedie gedaan en werk graag in jonge gezinnen.  

Het bieden van de beste zorg is de reden geweest om in 2008 BEO logopedie te starten. De uitdaging voor mij in het vak ligt er te zijn voor het kind en zijn ouders en ze zo goed mogelijk te helpen hun kind optimale ontwikkelingskansen te geven. Juist dit samenwerken met ouders en andere hulpverleners rondom een gezin is mijn kracht.  

 

Corine Wolbers

06 – 47 43 62 50
corine@beologopedie.nl

Mijn naam is Corine Wolbers. Sinds 1995 ben ik werkzaam als logopedist in diverse praktijken, waaronder een eigen praktijk, en de revalidatie. In 1997 heb ik mijn universitaire opleiding Taalwetenschappen afgerond. Vanaf 2009 werk ik met veel plezier bij Beo Logopedie in Delden en je kunt mij tegenkomen in het gezondheidscentrum Delden en op IKC Magenta. Inmiddels ben ik ook een trotse moeder van 3 dochters.

De logopedie is voortdurend in ontwikkeling en die volg ik op de voet. Iedere client en zorgvraag is anders en boeiend en dit vraagt zorg op maat. Samen tot een optimaal resultaat komen, geeft mij veel voldoening. Ik behandel zowel kinderen als volwassenen met uiteenlopende logopedische problemen. Mijn kracht ligt bij spraak- en taalproblematiek, lees- en spellingsproblemen en verbetering van het stemgebruik.

Mayon Hoeks

06-28 264 618
mayon@beologopedie.nl

Sinds januari 2019 ben ik afgestudeerd als logopedist en klinisch linguïst. Ik heb ervaring opgedaan in de praktijk, en op het speciaal basis- en voortgezet onderwijs. Tijdens mijn opleiding werd gelijk duidelijk dat ik graag met kinderen werk, omdat kinderen enthousiast en onbevangen zijn.

Een kind wordt soms aangemeld, omdat hij frustratie ervaart. Dit kan door een achterstand in de spraak en/of taal, maar ook bijvoorbeeld in het lezen of spellen zijn. Tijdens de behandelingen zie je de kinderen groeien waardoor ze zekerder worden. Geweldig om te zien!

Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen bij mij en met plezier naar logopedie gaan. Hierdoor kunnen en durven kinderen te groeien in hun ontwikkeling. In mijn behandelingen gebruik ik (spel)materiaal, passend bij het kind.

Maud Feukkink – van Benthem

06-41605232
maud@beologopedie.nl

In 2016 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hanze hogeschool te Groningen.  
Hierna ben ik eerst gaan ondernemen en sinds 2020 ben ik werkzaam als logopedist bij BEO logopedie.  
Ik werk op verschillende locaties in Twente. Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP) en vindt het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen. Onlangs heb ik een cursus dyslexie en oro-myofunctionele therapie gevolgd. 
Daarnaast ben ik lid van de Nederlands Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en ben ik lid van twee kwaliteitskringen.  
Ik behandel zowel kinderen als volwassenen, dit maakt mijn werk afwisselend en uitdagend.  
Het is mijn passie om een ieder te leren zo geod mogelijk op zijn/haar niveau te communiceren. 

Veronique Hoppen

06-39875335
Veronique@beologopedie.nl

Mijn naam is Veronique Hoppen en ik woon in Westerhaar-Vriezenveensewijk. In 2015 ben ik afgestudeerd als logopedist en heb ik op verschillende plekken werkervaring opgedaan.  
 
Sinds 2020 werk ik voor BEO logopedie op de locatie het Kindercentrum in Geesteren. Vanuit deze locatie werk ik op de Aloysiusschool en op Kinderopvang de Boerderij. Ook werk ik regelmatig samen met de kinderfysio- en de kinderergotherapeut. 
 
Ik oefen het vak logopedie met veel liefde uit omdat ik met zowel met jong als oud mag werken. Mijn geduld is mijn kracht. Ik neem de tijd om kinderen te laten wennen, zich veilig te voelen. Voor volwassenen om hun verhaal te vertellen, om zich begrepen te voelen. Vandaaruit starten we samen de behandeling op.  

Nicolette de Wilde-Vrenken

06 – 26 63 99 44
nicolette@beologopedie.nl

Ik ben in 2009 afgestuurd als logopedist aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. Na mijn afstuderen ben ik voor de liefde naar Twente verhuisd. In mijn zoektocht naar een leuke baan ben ik bij BEO logopedie terecht gekomen en inmiddels werk ik daar al heel wat jaren met plezier. Ik behandel zowel kinderen als volwassenen met uiteenlopende hulpvragen. Dit maakt het werk afwisselend, leuk en uitdagend. 
Ik vind het belangrijk om binnen de behandeling een veilige, vertrouwde en stabiele basis te creëren waarin gewerkt kan worden aan groei en ontwikkeling. Samen doelen behalen geeft mij extra motivatie en voldoening.