Hanen-oudercursus

Wilt u weten hoe u het contact met uw kind kunt verbeteren?
Hoe u de bezigheden van alledag kunt gebruiken voor communicatie met uw kind? Hoe u de ontwikkeling met uw kind kunt stimuleren?

Voor wie is de cursus “praten doe je met z’n tweeën”?
De Hanen oudercursus is voor ouders van kinderen met een taalachterstand of een taalontwikkelingsstoornis die het contact met hun kinderen willen verbeteren. Het gaat hier om kinderen tussen de 2 en 6 jaar, die nog niet praten of in maximaal twee-woordzinnen spreken.

Wat is de Hanen oudercursus “Praten doe je met z’n tweeën”?
“Praten doe je met z’n tweeën” is een stap-voor-stapcursus om de communicatie met uw kind te verbeteren. Daarnaast helpt de cursus om de taalontwikkeling van uw kind te stimuleren. U leert in de cursus om de dagelijkse situaties bewust om te buigen tot ideale taalmomenten, aangepast aan het taalniveau van het kind op dat moment. Binnen de cursus wordt uitgegaan van de al aanwezige kennis en ervaring van de ouders, hun individuele leerstijlen, de zorgen en interesses van de ouders. Het is plezierig als beide ouders deelnemen aan de cursus. Eventueel kan één ouder, samen met een andere volwassene die nauw betrokken is bij het kind, deelnemen.

Inhoud van de cursus.
De cursus bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten en huisbezoeken. Tijdens de acht bijeenkomsten worden communicatieprincipes uitgelegd en geoefend. Met elkaar ontdekt u hoe de taalverwerving van uw kind verloopt en hoe u de communicatieprincipes thuis kunt toepassen. Tijdens de drie huisbezoeken zullen wij samen met u bekijken in hoeverre u de theorie kunt toepassen in de omgang met uw kind en krijgt u concrete tips om het contact met uw kind te verbeteren. Dit doen wij met behulp van video-opnames en directe coaching.

Kosten
De cursus wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Hiervoor is een specifieke verwijzing van de huisarts of kinderarts nodig.

Cursusleiders
De cursus wordt gegeven door Milou Derkman en Angela Hoogstrate samen.

Waar en wanneer
De volgende cursus start bij voldoende aanmeldingen. Wanneer u meer informatie wenst over de cursus, dan geven wij u dit graag persoonlijk.

Informatie en aanmelden
Voor informatie of aanmelden kunt u Milou of Angela een mail sturen: info@beologopedie.nl, dan nemen zij contact met u op.

Vergoeding
Logopedie wordt door alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Toch is het raadzaam de voorwaarden van uw verzekeraar voor aanmelding bij de praktijk te controleren. Beo Logopedie heeft contracten met de zorgverzekeraars uit de omgeving. Mocht u twijfelen kunt u altijd even contact met ons opnemen om navraag te doen of dit ook geld voor uw zorgverzekeraar.


Wij hopen u te mogen begroeten!