BEO logopedie zomervakantie FaceBook actie
8 juli 2019
Corona update
12 maart 2020

Gebarencursus

NmG (Nederlands met Gebaren) basis gebaren cursus voor ouders, familie, begeleiders en leerkrachten.

Leer gebaren en leer je kind communiceren. Kinderen met een vertraagde spraakontwikkeling begrijpen vaak wel taal en kunnen zich vaak niet uiten. Ze spreken nog niet, maar hebben wel veel te vertellen!

“Wat ‘zegt’ mijn kind als hij dit gebaar maakt?” Een moeder maakt het gebaar en laat het aan de logopedist zien. “Hij leert op het kinderdagcentrum gebaren maar ik begrijp hem niet en hij is zo enthousiast aan het zwaaien met zijn handen!” Leer gebaren en leer uw kind beter begrijpen!

Er is nu de mogelijkheid om je basisgebarenschat op te bouwen. Je leert de gebaren die in heel Nederland worden gebruikt, in de dovengemeenschap alsook in de ondersteuning van de gesproken taal.

BEO Logopedie biedt een NmG basis gebarencursus voor ouders/verwanten, begeleiders en andere geïnteresseerden. De inhoud van de cursus is heel praktisch, gericht op het gebruik van de gebaren in praktijk.
De basisvaardigheden worden geleerd en daarnaast wordt er veel geoefend. Je wordt meer bewust van de non-verbale communicatie van je kind (en anderen) zodat u de kleine communicatieve signalen ook ontdekt en je kind beter leert begrijpen!

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 20.00 tot 21:45 en wordt gegeven door 2 logopedisten van BEO Logopedie. Met een minimum van 15 personen kan de cursus doorgang vinden. Ouders zijn uiteraard van harte welkom, maar ook andere betrokkenen bij het kind, zoals oppas, opa’s en oma’s of begeleiders in de kinderopvang of leerkrachten.

Cursusdata: dinsdag 14, 21 en 28 januari en 04 februari
Tijdstip: 20.00 uur – 21.45 uur
Kosten: € 50,- per persoon
Plaats: Amarilstraat 5 in Hengelo (studio boven kappersgroothandel van Rijn)

Inschrijving: Via de mail kunt u zich aanmelden door uw naam, adres, telefoonnummer door te geven op info@beologopedie.nl. Vermeld daarbij met hoeveel personen u komt en hoeveel ervaring u al heeft met gebaren.
Of bel: 06-16080257, Milou Derkman, voor opgave.

Wanneer de cursus definitief doorgaat, u krijgt hierover bericht, kunt u het geld overmaken op rekening NL44 INGB 0008328133 tnv BEO logopedie. Vermeld hierbij: Gebarencursus en uw naam. Annuleren van de cursus kan kosteloos tot 2 weken voor de eerste bijeenkomst, bij afmelding na twee weken voor de eerste avond zal de helft van het cursusgeld worden teruggestort.